Waarvoor wil ik mijn zwembadrobot gebruiken?

Het schoonhouden van uw zwembad is essentieel. Om het uzelf gemakkelijk te maken hebben we de zwembadrobots. De zwembadrobots bij Fonteyn zijn in er verschillende soorten en mogelijkheden. Zo zijn er robots die de bodem schoonmaken en ook robots die zowel de bodem, de wand en de waterlijn schoonmaken. Bedenk dus goed waarvoor u de zwembadrobot wilt gebruiken.

Belangrijk om te weten is dat de zwembadrobot vuil als zand en bladeren weghaalt maar niet de algen Deze zijn natuurlijk wel te verhelpen maar dit dient te gebeuren met chemicaliën. Het voordeel van de zwembadrobots is dat het vuil meteen opgeslagen wordt in de filtercartridge, zodoende hoeft u de zwembadreiniger niet aan te sluiten aan de skimmer.

Wat zijn de gebruiksgemakken van een zwembadrobot?

We hebben al wat gebruiksgemakken opgenoemd van een zwembadrobot. Het belangrijkste is toch wel dat de zwembadrobot u zwembad volledig schoonmaakt in een korte tijd terwijl u er geen omkijken naar heeft.

Afhankelijk van het model is de robot ca. 1 tot 3 uur bezig met het schoonmaken van uw zwembad. De zwembadrobots zijn voorzien van filtercartridges, deze zijn gemakkelijk te legen en schoon te maken. Sommige robots kun je vanaf de bovenzijde openen om de cartridge eruit te halen, anderen zullen vanaf onder geopend moeten worden.

Zwembadrobot met kabel of accu

Bedenk alvorens u een zwembadrobot aanschaft wat de kabellengte is die u nodig heeft. Let er wel op dat u zowel de lengte als de breedte meeneemt in uw berekening aangezien de robot uw gehele zwembad dient te reinigen.

Wilt u helemaal niets te maken hebben met die kabels? Dan hebben wij ook een schoonmaakrobot naar uw wens namelijk een robot op accu. Deze accu moet u uiteraard wel regelmatig opladen.

Besturing

‘Last but not least’, u kunt ook afwegen of u wel of niet een robot met afstandsbediening wilt. Ook zijn er robots die te bedienen zijn via een smartphone app. De meeste hebben echter een transformator met een eenvoudige aan/uit knop.

Toont alle 18 resultaten